Hengelo
Politiek
Sport

Hengelo gaat deel huur sportaccommodaties kwijtschelden

De gemeente Hengelo komt de Hengelose sportverenigingen tegemoet en gaat een deel van de huur kwijtschelden. Wegens corona konden de sportclubs geen gebruikmaken van de gemeentelijke sportaccommodaties. Het gaat de huur voor het vierde kwartaal van vorig jaar, van oktober tot eind december.

84608 voetbal
Wegens corona konden de sportclubs geen gebruikmaken van de gemeentelijke sportaccommodaties. © 1Twente

Gebruiksgebonden verhuur

Het gaat om sportclubs die zogenaamd gebruiksgebonden en niet-gebruiksgebonden huren van de gemeente. Gebruiksgebonden verhuur wil zeggen dat sportverenigingen een accommodatie huren per uur of dagdeel. De gemeente gaat bij dit type huur de gehele huur kwijtschelden. Bij niet-gebruiksgebonden verhuur gaat het om een periodieke huur van een accommodatie, ongeacht of deze wordt gebruikt. Verenigingen die via deze manier huren kunnen maximaal 45% van het betaalde bedrag terugkrijgen.

Dit is de tweede keer dat Hengelo de huren (gedeeltelijk) kwijtscheld. In het begin van de coronacrisis was dit ook al het geval.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.