Enschede
Hengelo
Politiek
Sport
Voetbal
FC Twente

Hengelo trekt portemonnee voor renovatie trainingsvelden FC Twente

Hengelo gaat 35.000 euro bijdragen aan de renovatie van het sportcomplex Veldwijk. Met het geld worden twee natuurgrasvelden aangepakt, dit om de faciliteiten van het trainingscomplex te verbeteren voor de voetbalacademie Heracles/FC Twente. FC Twente verhuist in 2023 de trainingsfaciliteiten naar Enschede. De voetbalacademie blijft wél in Hengelo.

Hengeloveldwijkfct googlestreetview
Met het geld worden twee natuurgrasvelden aangepakt, dit om de faciliteiten van het trainingscomplex te verbeteren voor de voetbalacademie Heracles/FC Twente. © Google Street View

Voetbalvelden

De gemeente gaat 35.000 euro bijdragen aan de renovatie van twee trainingsvelden. Ook gaat Gildebor eigen mensen en materieel inzetten tijdens de werkzaamheden, wat een ongeveer tienduizend euro kost. FC Twente huurt momenteel zes trainingsvelden van de gemeente Hengelo en wil graag deze maand beginnen met de renovatie van de sportvelden. De totale kosten van de renovatie kost ruim anderhalve ton. Met de gerenoveerde velden wil de club en de gemeente het trainingscomplex toekomstbestendig maken voor de voetbalacademie. De jeugdopleiding van de clubs maakt al sinds 2000 gebruik van de Hengelose sportfaciliteiten.

Het Diekman

In februari tekende FC Twente met de gemeente Enschede en Sportaal een intentieverklaring om de trainingen van het eerste vanaf 2023 weer naar Enschede te verhuizen. Met behulp van investeerders moet er bij Het Diekman een nieuwe topsportfaciliteit worden gerealiseerd.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.