Enschede

Verdachten viervoudige moord Enschede dit najaar voor de rechter

Zoals het eruit ziet komt de rechtbank in Almelo pas in het najaar toe aan een inhoudelijke behandeling van de strafzaak rond de viervoudige moord in Enschede. Dat werd dinsdagmorgen tijdens een korte pro-formazitting bekend. Bij de zitting, die via een videoverbinding werd behandeld, waren verdachten Camil A. (57), zijn zoon Dejan (32) en zoon Denis (30) niet aanwezig. Hun advocaten luisterden op afstand mee.

457030 903401
457030 903401
Erik Jan Jansen | Tubantia

De Hengelose vader en zijn zoons worden ervan verdacht dat ze op 13 november 2018 vier mensen doodschoten in een growshop op de hoek van de Van Leeuwenhoekstraat en de Snelliusstraat, in de wijk Velve-Lindenhof in Enschede. Behalve eigenaar Tuan Nguyen (43) trof de politie ook de lichamen van Artur Sargsyan (34), Maijkel Akfidan (27) en Max Klaassen (62) aan. Dertien dagen later werden Camil A. en zoon Dejan aangehouden. Een dag later werd ook zoon Denis opgepakt. De drie zitten sinds hun aanhouding in voorarrest.

De inhoudelijke behandeling van de zaak tegen de drie verdachte moordenaars stond oorspronkelijk voor vandaag gepland, maar ging niet door vanwege het coronavirus. De belangrijkste afweging is dat de nabestaanden van de doodgeschoten mannen de rechtszaak in persoon willen bijwonen. Dat kan op dit moment niet worden geregeld.

GezondheidOp 3 juli is er opnieuw een pro-formazitting gepland. Tot die tijd blijven Camil A. en zijn zoons in voorarrest. Volgens zijn advocaat heeft vooral Denis het zwaar in de gevangenis. Hij maakt zich vanwege het coronavirus zorgen over zijn gezondheid.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. foto: Carlo ter Ellen