Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

De Woonplaats in een klap 248 huizen in Enschede en Groenlo rijker

457083 hortensiaflat enschede

De Woonplaats breidt haar woningbezit flink uit. Ze neemt 238 woningen in Enschede en 10 woningen in Groenlo over van de Brabantse woningcorporatie Mooiland.

Bert Hellegers | Tubantia

Een grote speler is Mooiland niet op de woningmarkt in Enschede. De corporatie bezit nog geen 1 procent van de sociale huurwoningen in de stad. Mooiland is vooral actief in Noord-Brabant en in Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen en gaf eerder aan zich in de toekomst op deze regio s te willen concentreren.

AanvullingDe 238 woningen in Enschede en tien woningen in Groenlo zijn daarom aangeboden aan plaatselijke corporaties. De Woonplaats heeft toegehapt. Ze zijn een mooie aanvulling op ons woningbestand , aldus Kristy Nijland namens De Woonplaats. Deze corporatie heeft ruim tienduizend huizen in Enschede en vijfduizend huizen in de Achterhoek.

HuurbaasDe betrokken huurders van Mooiland in Enschede en Groenlo zijn inmiddels geïnformeerd dat ze per 30 juni een andere huurbaas hebben. Het gaat in Enschede om 20 huurwoningen aan de Mina Krusemanstraat, 137 woningen aan de Hortensiastraat, 23 woningen aan de Oostveenweg en Lage Bothofstraat, 19 woningen aan de Kottenhof, 23 woningen aan de Gronausevoetpad en Lipperkerkstraat en 16 woningen aan de Gronausevoetpad. In Groenlo betreft het 10 woningen aan de Bevrijdingslaan.

UitzonderingAlle woningen, met uitzondering van de Kottenhof in Enschede, zijn sociale huurwoningen met een huurprijs tot 737 euro. De eengezinswoningen aan de Kottenhof zijn woningen in de luxe verhuur , aldus Nijland.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. foto: De Woonplaats
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.