Enschede

Enschede Marathon naar 18 april 2021, startbewijs gaat mee

De eerstvolgende Enschede Marathon wordt gehouden op 18 april 2021. Lopers die al een startbewijs hadden voor de afgelaste editie van dit jaar, kunnen dat kosteloos meenemen naar 2021. Anderen kunnen zich daar vanaf zondag voor inschrijven.

457110 908953
Teun Staal | Tubantia

De door de corona-uitbraak geannuleerde marathon van zondag wordt dus definitief niet verplaatst naar het najaar, zo heeft de organisatie besloten. De marathonkalender is te vol voor een loopevenement in de herfst.

Steun en bijdragenDankzij de medewerking en bijdragen van sponsors, de gemeente Enschede en de provincie Overijssel kunnen de deelnemers die zich al hadden ingeschreven volgend jaar kosteloos meedoen. Lopers die nog geen startbewijs hebben, kunnen zich vanaf komende zondag inschrijven voor 18 april 2021.

âDoor de startbewijzen door te schuiven, komt het voortbestaan van de Enschede Marathon niet in gevaarâ, zegt directeur Sandra Melief, die met haar organisatie ook de financiële gevolgen van de afgelasting van de editie van dit jaar in kaart heeft gebracht.

Financiële steunMelief: âEr zijn niet alleen al veel kosten gemaakt tijdens de voorbereiding van het evenement, maar we lopen door de afgelasting ook geplande inkomsten mis. Gelukkig waren veel sponsors ondanks de crisis bereid om ons voor een gedeelte financieel tegemoet te komen. Dat vinden we fantastisch.â

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. foto: Robin Hilberink