Verkeer
Stuur appje
Zoek

Nanolab op UT campus beperkt open voor €˜urgent €™ corona-onderzoek

457113 551051

Het Nanolab op de campus van de Universiteit Twente is sinds kort weer beperkt open om drie bedrijven onderzoek te laten doen naar het coronavirus.

Teun Staal | Tubantia

Dat meldt de UT op de eigen website. De bedrijven Lionix, MedSpray en Micronit werken in het lab aan de ontwikkeling van apparatuur die corona traceert en waarmee medicatie plaatsvindt. De drie moesten hun onderzoek half maart staken in verband met de sluiting van alle UT-gebouwen na de corona-uitbraak.

Urgent karakterVanwege het urgente karakter van de activiteiten van de drie spinoffs sinds een week of twee onder strenge veiligheidswaarden weer beperkt gebruik maken van de Nanolab-voorzieningen.

Volgens UT-persvoorlichter Corjan van der Kuil moesten Lionix, MedSpray en Micronit hun onderzoek op 15 maart beëindigen omdat er niet langer bedrijfshulpverleners (BHV ers) beschikbaar waren. De aanwezigheid van deze BHV ers is een absolute voorwaarde voor het werken in het Nanolab. Er kunnen nu toch weer BHV ers worden ingezet, waardoor het Nanolab op bepaalde tijden weer kan worden gebruikt , aldus Van der Kuil. De toestemming daarvoor geldt voorlopig alleen de drie bedrijven.

Ander corona-onderzoekOp dit moment komen er ook vanuit een aantal onderzoeksgroepen verzoeken om het Nanolab te kunnen gebruiken. Deze groepen leggen zich toe op de ontwikkeling van coronatests of doen onderzoek naar de immuniteit voor het virus. De UT en het Nanolab bezien momenteel hoe ze deze ontwikkelingen kunnen faciliteren zonder inbreuk te doen op de veiligheid.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. foto: Reinier van WIlligen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.