Corona in Twente

Corona-meevaller: Absolute wereldtop loopt marathon in Enschede

De NN Mission Marathon wordt verplaatst naar Enschede. Op 18 april is Twente Airport de nieuwe locatie van het hardloopevenement waar meer dan zeventig atleten een toegangsbewijs voor de Olympische Spelen gaan proberen binnen te halen.

Marathon hardlopen pixabay
© Pixabay

Geen publiek

De marathon zou eigenlijk een week eerder worden gehouden in Hamburg. Maar vanwege de geldende coronamaatregelen ging daar vorige week een streep doorheen. De organisatie ging op zoek naar een nieuwe locatie en is nu dus in Enschede uitgekomen. Op het terrein van Twente Airport kunnen de renners een parcours lopen dat afgesloten is van publiek.

Wereldrecordhouder

Voor veel renners is de NN Mission Marathon een mooie kans om een ticket voor de Olympische Spelen te bemachtigen. Zeker doordat vanwege de huidige coronasituatie veel marathons werden verplaatst.

Ook wereldrecordhouder Eliud Kipchoge zal in Enschede aan de start verschijnen. De Keniaan bereidt zich voor op de olympische marathon in Sapporo Japan.

Twentse gastvrijheid

Marathondirecteur Frank Thaleiser is zeer verheugd met deze uitkomst. "We zijn superblij dat NN Mission Marathon door kan gaan op 18 april in Nederland en we kijken erg uit naar de samenwerking met het team van Enschede Marathon."

Ook bij Sandra Melief, directeur van de Enschede Marathon, overheerst blijdschap. "Het is echt een droom die werkelijkheid is geworden. De absolute wereldtop op Enschedees grondgebied. Ik ben echt trots! Wij ontvangen de atleten met open armen en met onze Twentse gastvrijheid zullen we er alles aan doen om ze zo ontspannen mogelijk een toptijd neer te laten zetten op een vlak en snel parcours.’'

icon_main_quote_red_glyph

"De absolute wereldtop op Enschedees grondgebied. Ik ben echt trots!"

Sandra Melief, directeur Enschede Marathon

Wethouder sport Niels van den Berg onderschrijft de woorden van Melief. "We zijn ongelooflijk trots en vereerd dat het evenement in Enschede, als sportstad van het Oosten, plaatsvindt. Een prachtig event waarbij de top van de internationale marathonatleten zich ook nog kan kwalificeren voor de Olympische Spelen. Dat maakt het extra uitdagend."


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.