Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | Burgemeester Onno van Veldhuizen: €œNauwelijks problemen €

457206 HKEB7534

Het paasweekend heeft, ook volgens de hoogste autoriteit, die van de voorzitter van de veiligheidsregio, in Twente nauwelijks tot problemen geleid. Onno van Veldhuizen noemde bij 1Twente Vandaag verschillende voorbeelden van betrokken burgerschap.

Ernst Bergboer | 1Twente

Het aantal incidenten tijdens het paasweekend was op een hand te tellen. Mensen moeten even wennen aan nieuwe normen, een enkeling begrijpt het niet of is het er niet mee eens, maar de burgemeester van Enschede is door de bank genomen heel tevreden.

Betrokken inwoners
Zelf werd hij op zijn racefiets een paar keer gemaand wat meer afstand te houden, vertelde Van Veldhuizen, die een aantal afleveringen geleden inwoners opriep elkaar vooral ook aan te spreken op het moment dat regels niet worden nageleefd. En hij sprak waarderend over de posters, die door een zeer betrokken inwoner van de stad op lantaarnpalen en prullenbakken worden geplakt met zijn afbeelding, het logo van de gemeente Enschede en een vermaning om twee meter afstand te houden. Die zijn zonder enig gezag geplakt en het mag natuurlijk eigenlijk niet: het plakverbod, het tekentje van de gemeente, de verwarrende afstand van twee meter in plaats van anderhalf en de vraag of je dan van de burgemeester twee meter afstand met houden, maar ik waardeer het positief. We hebben het er weer even over.

Digitale raadsvergadering
Verder ging het nog even over de raadsvergaderingen, die vanaf deze week voor het eerst weer plaatsvinden, maar dan digitaal. Daar kijk ik eigenlijk wel naar uit. Dit is ook een stuk van de toekomst. Je mist dingen: emoties, een echt stevig gesprek over moeilijke dingen, maar als we dit fifty-fifty zouden kunnen doen, zou het mij per saldo wel meer opleveren dan kosten.

Hieronder kun je het hele gesprek met Onno van Veldhuizen bij 1Twente Vandaag terugzien.
Beeld: Ernst Bergboer, © 1Twente
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.