Enschede

FC Twente-fan en PvdA-lid Lisette Borkens (49) uit Enschede overleden

In haar woonplaats Enschede is afgelopen dinsdag Lisette Borkens (49) overleden. Borkens stond in de stad en daarbuiten bij velen bekend als fanatiek FC Twente-supporter en lid van de PvdA.

457225 borkens
Teun Staal | Tubantia

Borkens stierf dinsdag onverwacht in haar slaap, zo liet haar moeder op de Facebookpagina van de Enschedese weten. Haar overlijden leidde woensdag meteen tot honderden reacties en condoleances van streekgenoten. Borkens was bij veel mensen een bekendheid op social media, waarop ze zich vaak op zeer uitgesproken wijze uitte.

Op de foto
(Oud-)spelers van FC Twente en menig landelijk politicus: ze kenden Lisette Borkens allemaal en gingen geregeld met haar op de foto. Borkens maakte er een gewoonte van prominenten uit binnen- en buitenland op directe wijze aan te spreken op social media of rechtstreeks te schrijven.

Antwoord van Obama
Dat deed ze bijvoorbeeld in 2014 door de toenmalige Amerikaanse president Barack Obama te mailen. Borkens prees Obama toen in een mail voor zijn vastberadenheid om iets voor de wereld te betekenen. Het schrijven bleef niet zonder gevolg: binnen een uur stuurde Obama een antwoord retour. Hij dankte Borkens voor haar mooie woorden.

De crematie van Lisette Borkens is vrijdag in besloten kring.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. foto: Carlo ter Ellen