Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | (Bijna) voor iedereen een laptop

457352 stichtingleergeld

Scholen dicht, lessen thuis. Het is de werkelijkheid voor alle schoolgaande kinderen, jong en oud. Dat was even wennen, maar inmiddels gaat het aardig voor de meesten. Maar wat als je alleen een ouwe laptop hebt die om de minuut uitvalt, of een tablet met zoveel barsten in het scherm dat je amper kunt lezen wat er staat? Stichting Leergeld Enschede heeft een oplossing.

Redactie | 1Twente

Het is op dit moment zo dat bepaalde aanvragen niet meer gebeuren. Sportverenigingen en muziekverenigingen zitten dicht , legt Hans Hampsink, coördinator van Stichting Leergeld Enschede uit. Zo houdt Stichting Leergeld geld over voor andere aanvragen. Want op dit moment zijn mobieltjes en laptops heel belangrijk voor thuisonderwijs. Alleen kan niet iedereen zomaar een laptop of tablet aanschaffen.

In aanmerking komen Om voor een device in aanmerking te komen, moeten families maximaal 120 procent van het sociaal minimum binnenkrijgen. Vaak is dat zelfs een iets hoger bedrag dan mensen denken. Je komt ook in aanmerking als je geen uitkering krijgt , aldus Hampsink. Als je zzp er met een laag inkomen bent, kom je bijvoorbeeld ook al in aanmerking.

Om iedereen een device te kunnen geven, heeft Stichting Leergeld de laatste weken extra laptops en tablets ingekocht. Dat gebeurde in het kader van een nieuwe campagne, genaamd Enschede doet mee . Vanaf maandag gaan we de uitgifte doen van de devices , kondigt Hampsink aan. Families die een laptop krijgen mogen die ook na de coronacrisis houden.

Bekijk het hele interview met Hans Hampsink hieronder terug.

Beeld: Still uit de uitzending, ©1Twente Enschede
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.