Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | Onno van Veldhuizen: €œOp dit moment zijn er drie dingen belangrijk €

457432 Onno Van Veldhuizen

Onno van Veldhuizen, naast burgemeester van Enschede ook voorzitter van de Veiligheidsregio Twente, is bijna fulltime bezig met overleggen en vergaderen. Momenteel zijn er drie dingen belangrijk voor hem: de besluiten van het kabinet volgende week, digitale besluitvormingen met andere burgemeesters en de economie van de stad.

Laura Ratering | 1Twente

On top of mind zijn er meerdere dingen , begint Van Veldhuizen. Ten eerste: wat gaat het kabinet volgende week zeggen? Hoe gaan we door en hoe staan we ervoor?

Naast de besluitvorming van het kabinet moet ook de besluitvorming van de verschillende gemeentes en burgemeesters doorgaan. Uiteraard digitaal. Een uitdaging voor de burgemeester. Politiek is theater. Voor mij voelt digitaal vergaderen als voetballen zonder publiek , aldus van Veldhuizen. Het is moeilijk om iemand op die manier te overtuigen.

Economie
Tot slot is hij benieuwd naar de economie van de stad. Wellicht een van de belangrijkste vragen die Van Veldhuizen zich op dit moment moet stellen. Vragen over het overbruggen van deze tijd, wie hulp krijgt en wie niet en hoe het conflict tussen gezondheidszorg en samenleving opgelost kan worden. Want als we het verkeerd doen, vallen we terug en is alles voor niks geweest , stelt Van Veldhuizen.

Kijk het hele interview met Van Veldhuizen hieronder terug.

Beeld: Laura Ratering, © 1Twente
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.