Enschede

Flinke puinhoop bij afvalpunten in Enschede

De coronacrisis en alle beperkingen leiden tot veel meer afval in Enschede, zo constateert Twente Milieu. Van restafval tot glas: de afvalcijfers zijn veelal explosief gestegen in vergelijking met dezelfde periode in 2019. En dat blijft ook niet onopgemerkt in het straatbeeld.

457529 Schermafbeelding 2020 04 19 om 170519
Redactie | 1Twente
Bij diverse afvalpunten in Enschede was het dit weekend een puinhoop. Zo stapelden de afvalzakken met plastic afval zich op bij het afvalpunt op Roombeek. Ook werd er veel karton en ander restafval naast de containers gedumpt. Een verdwaald winkelwagentje van Albert Heijn maakte de rotzooi 'compleet'. Twente Milieu had de grootste rotzooi in het loop van het weekend weer opgeruimd.

âWat naast de gestegen inzameling van restafval bij de verzamelcontainers opvalt, is dat daar enorm veel grote dozen en grote pakketten als zwerfafval worden achtergelaten", ziet Bas Assink, manager bij Twente Milieu. "Dat zegt dat veel mensen grote aankopen doen en de dozen maar gewoon naast de container neerleggen. Je ziet ook een stijging bij de verpakkingen, mensen slaan nu veel meer in in de supermarkt.â

Twente Milieu probeert de achterstanden bij de inzamelpunten waar nodig weg te werken.
Foto: Teun Staal