Enschede

AUDIO | Coronageldhulp.nl geeft handige overzicht van alle overheidsregelingen

Voor mensen die zich afvragen welke hulp er nu voor hen is in deze tijd, hebben twee Enschedese bedrijven de handen ineengeslagen en het platform coronageldhulp.nl opgericht. Marcel Hein van het bedrijf WebHare is een van de initiatiefnemers en praatte erover in 1Twente Vandaag.

457657 coronageldhulp 2
Redactie | 1Twente

De website geeft een overzicht van alle overheidsregelingen en maatregelen die genomen zijn in deze crisis. âEr zijn ontzettend veel regelingen gekomen om je de coronatijd door te helpenâ, begint ontwikkelaar Marcel Hein. âMaar precies dat te vinden wat voor jou geschikt is, dat is heel erg lastig.â

Gebruikers geven op het platform aan of ze werkenemer, zzpâer of mkbâer zijn. Vervolgens worden er een aantal vragen met betrekking tot de financiële situatie en de woonsituatie gesteld. âNa een vraag of acht weten we genoeg en geeft het tool aan of je recht op uitkering hebt of bijvoorbeeld naar de gemeente of Kamer van Koophandel moetâ, ligt Hein toe.

Hein ziet zijn platform als hulpmiddel. âWe houden het dagelijks bij en proberen mensen zo goed mogelijk te helpenâ, aldus Hein.

Zelf checken wat jouw mogelijkheden zijn? Ga naar coronageldhulp.nl.