Enschede

VIDEO | Nieuwe besluiten, nieuwe noodverordeningen?

Op dinsdagen komt het kabinet met nieuwe besluiten. Ook voor burgemeester Onno van Veldhuizen is dat elke keer een uitdaging.

457764 HKEB7790
Redactie | 1Twente

Het Outbreak Management Team van het rijk geeft regelmatig indicaties van wat er misschien weer mag en wat juist niet. Heel actueel: mogen scholen weer open en mogen kinderen weer sporten?

In 1Twente Vandaag geeft burgemeester Van Veldhuizen op dinsdagmiddag aan dat hij meestal niet reageert op âwat als-vragenâ van journalisten. Toch gaf hij een kleine duiding waarin hij deze vraag probeerde te beantwoorden: âDaar moet ik nog een keer goed over nadenken. Bij alles wat er komt aan nieuwe maatregelen hoort een nieuwe noodverordening bij. Dat betekent dat we eerst de tijd moeten nemen om het in Twente te laten landen en om nieuwe afspraken te maken.â

MoeheidEen goede handhaving speelt hierin volgens Van Veldhuizen een grote rol. âMaar ik denk dat als mensen overtuigd zijn en dat het goed is om te doen dan hoef je niet te handhaven.â Maar juist dat kan volgens de burgemeester ook weer gevaarlijk zijn, omdat er een bepaalde ontspanning of moeheid bij de mensen kan optreden.

Dat heeft zeker ook met de dreigende economische schade van mensen en ondernemingen te maken, denkt Van Veldhuizen. âDaarom wordt het steeds lastiger om elkaar te blijven overtuigenâ, aldus de burgemeester. âHet wordt steeds reëler en het is een gevecht dat nog lang niet is afgelopen.â

Bekijk het hele interview met Onno van Veldhuizen hieronder.

Beeld: Ernst Bergboer, © 1Twente