Enschede

FC Twente Vrouwen moet vrezen voor deelname Champions League

Het seizoen voor FC Twente Vrouwen zit er ook per direct op. De club moet vrezen dat het volgend seizoen niet in de Champions League speelt.

457788 938161
Leon ten Voorde | Tubantia

Wat de consequenties zijn is nog niet helemaal duidelijk. Bij het stopzetten van de competitie stond FC Twente derde, achter PSV en Ajax. In Nederland plaatst de nummer één zich voor de Champions League en de nummer twee speelt voorrondes. FC Twente maakte het afgelopen seizoen indruk in Europa en werd pas een halt toegeroepen door één van de topploegen van de wereld, Vfl Wolfsburg. FC Twente hield enkele tonnen aan dat toernooi over.

Als de KNVB de huidige klassering als eindstand ziet, grijpt FC Twente naast een ticket voor de Champions League. Dat is sportief gezien een hard gelag, aangezien de Enschedese formatie erom bekend staat dat het als zogenaamde opleidingsploeg met veel jong talent doorgaans na de winterstop vorm begint te krijgen. Dat was de laatste weken ook te zien. Vlak voordat alles stil kwam te slaan werd er gewonnen van Ajax en werd PSV geklopt in de finale van de Eredivisie Cup.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. Foto: Reinier van Willigen