Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

AUDIO | Basisscholen straks weer open: €œWe hebben iedereen nodig €

457996 ipad 3765920 1920

De Basisscholen mogen vanaf 11 mei weer open. Maar anders dan normaal. Niet alle leerlingen mogen de hele dag op school zijn. Een logistieke uitdaging. Jacqueline Kerklau is waarnemend directeur bij basischool de Kiem in Enschede en zegt: We zijn blij dat we de kinderen straks weer binnen de school kunnen zien.

Redactie | 1Twente

Toch is er ook een enkeling die zich zorgen maakt. Want ook in het team van Kerklau zitten mensen die in de risicogroep vallen. Met die collega s houden ze rekening. Maar er zijn sommigen die twijfelen. Dan zeg ik altijd dat er het arbeidsethos van een leerkracht boven moet drijven , aldus de leerkracht. Daarom betekent dat voor sommige collega s van Kerklau ook om de eigen gezondheid aan de kant te schuiven en er voor de hele groep te zijn.

Daarom de richtlijn vanaf 11 mei: slechts 50 procent van de kinderen uitnodigen. Het team van Kerklau gaat na de meivakantie in twee fases werken. Van s ochtends 8.30 tot 11.00 uur de ene helft van de school en van 12.00 tot 14.30 uur de andere helft. Het beleid om maar de helft van de leerlingen op school te hebben, heeft ermee te maken dat de leerkracht ten allen tijde 1,5 meter afstand moet houden tot de kinderen voor de eigen veiligheid.

Eén beleid voor iedereen
Deze week zaten alle grote schoolbesturen van Enschede (Stichting KOE, Stichting Consent, VCO) bij elkaar om het onderwijs op elkaar af te stemmen. We moeten de schooltijden op elkaar afstemmen , licht Kerklau toe. Er zijn kinderen uit gezinnen waarbij de ouders in de zorg werken. En die kinderen moeten worden opgevangen door een buitenschoolse opvang. Zodra we allemaal op eigen tijdstippen open zijn, kan een BSO geen aansluitende opvang meer realiseren.

Positief
De hele situatie heeft ook positieve aspecten. We hebben het met kleinere groepen te maken. Zo kunnen wij beter ingaan op de kinderen , aldus Kerklau.

Beeld: Pixabay, © 1Twente

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.