Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | Verbouwing winkelcentrum €™t Stroink: €œOpenhartoperatie €

458022 20180404 Impressie 2 Het Stroink low res

De al lang geplande verbouwing van winkelcentrum t Stroink is in volle gang. Ondanks de werkzaamheden blijven de winkels gewoon open. Het is een openhartoperatie , zegt Roderik Lüschen, eigenaar van het winkelcentrum.

Redactie | 1Twente

We hebben het winkelcentrum 2016 gekocht en eigenlijk was het de bedoeling om alleen de Aldi toe te voegen, maar wij vonden het winkelcentrum een beetje gedateerd , aldus de eigenaar. Daarom wordt het winkelcentrum sinds januari nu volledig gerenoveerd. Het doel: het moet het groenste winkelcentrum van Enschede worden.

Duurzaamheid
Om dit doel te bereiken, wordt het dak van het winkelcentrum extra geïsoleerd en komen er witte platen op te liggen. Wit stoot warmte af , licht Lüschen toe. Op het dak komen dan nog zonepanelen te liggen. Voor het geval dat er hevige hoosbuien over Enschede heen trekken, hebben de ontwikkelaars extra parkeerplaatsen in het groen aangelegd. Zo kan het water worden opgevangen en meteen de grond in stromen.

Passend in omgeving
Inspiratie voor het nieuwe winkelcentrum was boerderij Het Stroink. We wilden het winkelcentrum voor de buurt maken waar iedereen trots op kan zijn.

Bekijk het hele interview met Robert Lüschen en de beelden van de verbouwing hieronder terug.

Beeld: Nature Minded Projects/Marjolein van Bree in samenwerking met Vocus Architecten, © 1Twente

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.