Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | Debuut Wildgroei op Radio 2: €œDroom die uitkwam €

458425 HKEB7560

Het begon bij 1Twente, we schrijven 2016. Wildgroei , een cabaretesk radioprogramma van Jeroen Mulder en Evert Duipmans. Zondagnacht debuteerden het programma en haar makers op Radio 2.

Ernst Bergboer | 1Twente

In 2017 wonnen Duipmans en Mulder met Wildgroei de Lokale Omroep Award voor het beste radioprogramma, dat zij destijds maakten voor 1Twente. Die prijs was de ingang naar een talentenprogramma van de NPO, met als gevolg een programmadebuut bij Radio 2.

Een droom die uitkwam
Duipmans, die bij 1Twente op vrijdag Bijna Vrij-dag presenteert en dan s middags regelmatig als gast-host aanschuift bij 1Twente Vandaag, had een beeld bij dat debuut. Maar dat leek er totaal niet op. Er wordt zo ontzettend veel gereageerd, je houdt het gewoon niet bij. Dit was wel een droom die uitkwam.

Ambities
Dromen worden groter, volgens Duipmans, als er kansen zijn. Als eerste is de lokale omroep de leukste plek waar je kunt zijn. Waar nu mijn ambities liggen, ja, ik zou het allerliefst een weekendprogramma maken. Twee dagen, ergens overdag, een vrij programma met veel interactie met luisteraars, nieuws op een creatieve manier, ik denk dat dat is waar ik de meeste kansen zie. Je zou bijna denken dat Duipmans met zijn gastpresentatorschap bij 1Twente Vandaag daar opnieuw aan voorsorteren is ¦

Kijk en luister hieronder naar het hele gesprek met Evert Duipmans bij 1Twente Vandaag.

Beeld: Ernst Bergboer, © 1Twente
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.