Enschede

Twentse zorgcentra richten gezamenlijke overloopopvang coronapatiënten in

Er staan in de regio vier opvangplekken klaar voor bewoners van zorgcentra die corona krijgen. Het is een gezamenlijke overloop die kan worden gebruikt als er eigen huis geen plek meer is deze bewoners in quarantaine te houden.

458491 verzorgingshuis
Martin Ruesink | Tubantia

Aveleijn, De Twentse Zorgcentra, Estinea, InteraktContour en De Lichtenvoorde hebben deze afspraken over zogeheten cohortverzorging voor mensen met hersenletsel, of een verstandelijke of lichamelijke beperking Twente en de Oost-Achterhoek.

Ook voor andere coronapatiënten
De opvang is in eerste instantie bedoeld voor eigen cliënten. maar âindien noodzakelijk kunnen ook coronapatiënten van andere organisaties in de regioâs Twente en Oost Achterhoek verwezen worden door de huisarts naar deze bovenregionale cohortlocaties.â

Klokkenbelt
Het gaat om de locaties de Schalm van De Twentse Zorgcentra en de Klokkenbelt van InteraktContour (beide in Almelo), gebouw Akkerstaf in Enschede van Aveleijn en een locatie van De Lichtenvoorde in Halle.

Ze zijn sinds 20 april ingericht voor de opvang. Voor zover bekend is nog geen gebruik gemaakt van deze overloopcapaciteit.

Veiligheid
âHet is een besluit dat we voor de veiligheid van cliënten en medewerkers hebben moeten nemenâ, zegt Annamiek van Dalen, van de raad van bestuur De Twentse Zorgcentra.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. foto: Lars Smook
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.