Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Via de Batavierenrace-radio in Enschede naar de studio van NPO Radio 2

458503 wilgroei

De Enschedese radiomaker en Saxion-docent Evert Duipmans is sinds zondagnacht met zijn show WILDGROEI te horen op NPO Radio 2. Samen met Jeroen Mulder neemt hij de plek in van radiopresentatrice Emmely de Wilt.

Erwin Waanders | Tubantia

De radiomakers Evert Duipmans en Jeroen Mulder begonnen hun duoprogramma op 1Twente Enschede, de streekomroep van Enschede. De show won in 2017 de Lokale Omroep Award voor Beste Radioprogramma. Door het winnen van die prijs werden we uitgenodigd voor een workshop bij NPO 3FM , zegt Duipmans. En via de opleidingscoördinator is ons gevraagd of we aan de slag wilden bij KX Radio.

Met een cabareteske blik
WILDGROEI was daarna ruim twee jaar te horen op NPO KX, om de week op zaterdag. Het duo stroomt nu door naar Radio 2, waar ze voor BNNVARA een nachtshow maken. Het programma op NPO Radio 2 lijkt op het programma dat de dj s bij 1Twente Enschede maakten. In WILDGROEI kijken we met een cabareteske blik naar de wereld om ons heen, ons eigen leven en het nieuws. Verder proberen we onszelf uit te dagen , zegt Duipmans.

Computer Science
Tijdens zijn studie Computer Science aan de Universiteit Twente werd Duipmans gevraagd te helpen bij het maken van een radioprogramma rond de Batavierenrace. Duipmans: Daar vroeg ik een aantal mensen bij, onder wie Jeroen Mulder. We kennen elkaar van de cabaretvereniging Contramime van de UT. Die samenwerking beviel zo goed dat we bij 1Twente begonnen met WILDGROEI , zegt Duipmans.

Een geweldige hobby
Radiomaken is een geweldige hobby, waar ik als jonge jongen van droomde , zegt Duipmans. Maar ik keek op tegen Hilversum. Toen ik in 2017 voor de uitreiking op het Mediapark kwam en zag hoe open en vriendelijk het daar ging, dacht ik wel dat ik daar tien jaar eerder had moeten kijken. Maar mijn studie aan de UT ging uitstekend en ik had mijn werk als docent aan de hogeschool Saxion.

Geen werk op maandag
Voorlopig is hij elke zondagnacht te horen op de landelijke radio. Het zorgt bij Duipmans niet voor extra druk. In radioland moet je je altijd bewijzen en dat geldt zeker bij zo n groot station als NPO Radio 2 , zegt hij. Maar wij maken onze show met passie voor cabaret, muziek en theater. Het is erg leuk om te doen, maar het is vooral een show voor onze luisteraars. En ik kon al met Saxion de afspraak maken dat ik de maandag na de nachtshow niet hoef te werken. Dat scheelt.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. foto: Wildgroei
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.