Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Roti van Herman voor IC-personeel MST

458591 HKEB8085

TV-kok Herman den Blijker zocht met zijn team een manier om in corona-tijd, waar ook voor hem alles stilligt, toch nuttig bezig te kunnen zijn. Vanmiddag kookte hij voor het personeel van de IC-afdeling in het MST.

Ernst Bergboer | 1Twente

De Rotterdamse kok was bezig met opnames voor een ander programma, dat met de komst van COVID-19 en overheidsmaatregelen stil kwam te liggen. Ruim een week geleden bedacht hij met zijn team een ander concept. De ingrediënten: een foodtruck, een keukenhandje helpen, lekker eten voor mensen die geraakt zijn door corona.

Ingrijpend
We zijn nu twee weken bezig , vertelt Den Blijker, als hij door de gang van het Enschedese ziekenhuis richting zijn foodtruck loopt. Dat voertuig staat opgesteld bij de personeelsingang aan de Haaksbergerstraat. In die twee weken zag hij met eigen ogen welke impact corona en de maatregelen om het virus te beheersen op mensen heeft. Dat is soms erg ingrijpend, ja.

De kok bezocht corona-patiënten in de Nieuwe Kerk in Huizen, die als noodlocatie is ingericht. Hij was erbij toen daar de eerste corona-patiënten werden binnengebracht. Op de gang in het MST, als hij erover vertelt, valt hij al snel stil. We waren in die kerk ¦ Dan besef je pas wat er aan de hand is.

Tachtig roti s
Vandaag staat hij op de parkeerplaats van het MST, waar hij tachtig maaltijden kookt voor de mensen in pakken, in de beschermende kleding die hij aan moest in die kerk in Huizen. Roti wordt het. Roti-dam , zoals hij, gelijk een chef betaamt, de eerste groep zorgers voorhoudt. Hij serveert in plastic bakjes. Niet de beste optie, maar wel het makkelijkst. Dan kunnen mensen het mee naar boven nemen.

Morgen in 1Twente Vandaag brengen wij een reportage over zijn bezoek, en de helpende hand, aan het Enschedese ziekenhuispersoneel. Het SBS6-programma Herman helpt een handje is iedere dinsdag om 18:30 uur te zien.

Beeld: Ernst Bergboer, © 1Twente
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.