Enschede

VIDEO | In gesprek met Joop Munsterman en Aldo van der Laan: “Met verbitterd zijn schiet je niks op”

Tien jaar geleden schreef FC Twente geschiedenis; de club werd kampioen van Nederland. Het was een beloning voor het beleid in de jaren ervoor waarmee de club zich al nadrukkelijk in de top van de Eredivisie begon te melden.

458738 Munsterman Van der Laan Still001
Marly Wilens | 1Twente

Maar het succes had ook een keerzijde. De verwachtingen werden hoger en het beleid werd roekelozer. Nog altijd ondervindt de club daar de financiële gevolgen van. De twee mannen die verantwoordelijk worden gehouden voor zowel het succes als de neergang zijn voormalig bestuurders Joop Munsterman en Aldo van der Laan. Tien jaar na dato blikken zij terug.

Niet verbitterd
Verbitterd zijn ze niet. Want wat schiet je daar meer op? Munsterman zou er alleen zichzelf mee hebben en daarom kijkt hij liever vooruit in plaats van in het verleden te blijven hangen.

Van der Laan vindt het vooral teleurstellend hoe hij behandeld is door bepaalde mensen. Volgens eigen zeggen kan hij best tegen kritiek, mits het fair blijft. En dat is volgens hem niet gebeurd, zeker niet nadat hij moest vertrekken van de KNVB.

âToen gingen alle riolen open. Zeker toen bestuurders binnen de club er ook nog een paar duitjes bij deden. Dus verbitterd? Nee, maar ik denk bij een paar mensen wel: wat ben jij mij tegengevallen.â
Foto: 1Twente
Foto-onderschrift: Aldo van der Laan (rechts) en Joop Munsterman blikken terug op het kampioenschap van FC Twente.
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.