Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Mogelijk brandstichting bij grote brand in woning Glanerbrug

458771 Schermafbeelding 2020 05 03 om 155444

De politie houdt er rekening mee dat de brand in een pand met een bovenwoning en vier winkels in Glanerbrug is aangestoken. De brand ontstond in de nacht van zaterdag op zondag in de bovenwoning van het pand aan de Kerkstraat. Die was niet bewoond omdat juist zaterdag de sleuteloverdracht aan de nieuwe huurder plaatsvond.

Bert Hellegers | Tubantia

De politie was zondag een groot deel van de dag bezig met een onderzoek in zowel het deels uitgebrande pand als in de buurt. Bij het eerste forensisch onderzoek kwam geen technische oorzaak naar voren. Vandaar dat zondagmorgen ook via sociale media getuigen zijn opgeroepen zich te melden.

Dupe
Behalve de eigenaar zijn de ondernemers van de winkels die in het pand zijn ondergebracht flink gedupeerd. Gelukkig woonde er nu net even niemand en is niemand gewond geraakt , reageerde eigenaar Arjan Nagel. Voor de winkeliers hier is het echter wel heel erg zuur. Ze hebben het al moeilijk door de coronacrisis en dan komt dit er ook nog bij.

Hoe verder?
Onder de uitgebrande bovenwoning zitten een kapperssalon, een kadowinkel en een modezaak. Aan de achterzijde is een kringloopwinkel gevestigd. Kapster Geria Nijboer stond zondagmorgen trillend voor haar salon de schade op te nemen. Ik was net helemaal klaar om weer open te gaan. Heb alle coronamaatregelen genomen. En dan krijg je dit. Ik weet niet hoe het verder moet.

Bewoonster
De brand werd in de nacht van zaterdag op zondag uur door de bewoonster van de naastgelegen woning ontdekt. Ook haar huis, dat deel uitmaakt van een blok van drie, liep enige schade op. Gelukkig was de brandweer hier supersnel, want anders was de brand overgeslagen naar onze woning.

De brandweer schaalde na de melding al snel op naar een grote brand en rukte met meerdere eenheden uit om te blussen. De brand ging gepaard met grote rookontwikkeling. De omgeving van de brand was lange tijd afgezet.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Robin Hilberink
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.