Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | Weer de mat op

459117 HKEB8444

Kinderen mogen weer sporten. Bij Judosport Oost gingen ze weer de mat op. De kinderen hebben elkaar gemist , merkte trainer Sirach Cooiman. Hij was gisteren te gast bij 1TwenteVandaag.

Ernst Bergboer | 1Twente

Judosport Oost telt zo n tweehonderd jeugdleden. Trainingen vinden buiten plaats, onder . Kinderen tot en met twaalf mogen weer contact met elkaar maken en kunnen worpen oefenen. Voor jeugdleden van twaalf tot achttien geldt de anderhalvemeter-grens.

Zelf voordoen Kinderen mogen elkaar dan wel weer aanraken, trainers moeten nog altijd afstand houden. Bepaalde dingen kunnen we dus niet voordoen , vertelde Cooiman. Dat laten we de kinderen dus zelf doen. Na uitleg.

Thuis douchenEen andere voorwaarde die het RIVM stelde aan hervatting van trainingen is dat het buiten moet. Cooiman: Daar gebruiken we de puzzelmatten voor die we ook inzetten voor schooljudo. Andere restricties zijn dat er geen gebruik mag worden gemaakt van douches en toiletten en dat ouders buiten de poort moeten blijven.

Jeugdleden die ouder zijn dat twaalf kunnen alleen schaduw-judoën. Met hen doen we ook kracht- en looptrainingen. Wedstrijden zitten er voorlopig niet in. Dat wordt op z n vroegst september , aldus Cooiman.

Dinsdag namen zo n negentig jeugdleden deel aan de eerste trainingen na de coronastop in maart.

Hieronder vind je het hele gesprek met Sirach Cooiman terug. Kijk op onze site voor andere fragmenten van 1TwenteVandaag en de hele aflevering van gisteren.

Beeld: Ernst Bergboer, © 1Twente
Judotrainer Sirach Cooiman aan tafel bij 1TwenteVandaag
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.