Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

AUDIO | Een rondje langs de velden: hoe bereiden de voetbalclub, de kapper, de fysiotherapeut en het café zich voor?

459246 Frans Nikkels

Sinds woensdag weten mensen met contactberoepen dat ze straks weer aan de slag mogen. In 1Twente Vandaag vertelden Victoria 28-voorzitter Gerard Tenniglo, Kirsten Alcali van Blur Hairstudio, fysiotherapeut Floris Polman en Fellini-eigenaar René Bos hoe het nu, na de bekendmaking, gaat.

Laura Ratering | 1Twente

Voetballen bij Victoria 28
Op afstand mag vanaf 11 mei weer getraind worden. Tenniglo geeft aan dat de teams niet meteen op 11 mei beginnen met de trainingen voor 18+-leden, maar wel in de loop van komende week. Eén ding weet Tenniglo al zeker: Aanwezigheid in het clubhuis mag helemaal niet. Dat zal pas ergens in september kunnen. Hetzelfde geldt voor drankjes en eten uit de kantine. Verder geldt voor spelers: niet omkleden bij de vereniging en handen wassen voordat spelers het veld opgaan.

Mondkapje bij de kapper
Ook de kappers mogen maandag weer aan de slag. We hebben er zin in , laat Kirsten Alacali van Blur Hairstudio in Enschede weten. Met haar man heeft ze de salon de afgelopen dagen al coronaproof gemaakt. En wij hebben voor ons zelf de keuze gemaakt dat wij in onze salon mondkapjes verplicht maken , aldus de kapster. Dat geldt voor ons zelf, maar ook voor de klanten.

Looproute bij de fysiotherapeut
De praktijk waar Polman werkt, is de afgelopen weken dicht geweest. Soms heeft hij samen met zijn collega s beeldbelmomenten ingepland met patiënten die op afstand behandeld konden worden. Voor maandag moeten er nog een aantal voorbereidingen worden getroffen. Op dit moment hebben we een looproute in de praktijk, dan hebben we in plaats van één, twee wachtkamers ingericht. Voordat de patiënten de wachtkamers ingaan, moeten ze langs een kamer waar ze hun handen moeten wassen , licht Polman toe.

Maar 30 mensen. Dat is niet gezellig
Tot slot nog de horeca. René Bos geeft aan blij te zijn dat hij zijn zaak per 1 juni weer mag openen. Maar 30 personen inclusief personeel ¦ dat is wel een dingetje , aldus de eigenaar van Fellini. Als je een klein restaurantje hebt met vijftig zitplaatsen en je mag er nu 30 in kwijt, is dat heel goed. Maar wij hebben 600 vierkante meter en moeten er 30 mensen neerzetten. Dat is niet echt gezellig. Voor Bos betekent het nu: keuzes maken. Hoeveel koks, schoonmakers en mensen in de bediening moet hij inzetten? Helemaal niet openen? Geen optie. We moeten zichtbaar blijven, dus we gaan zeker wel open.
foto: Frans Nikkels
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.