Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | Aquadrome is weer open, maar nog lang niet voor iedereen

459411 HKEB8706

Het zwembad is weer open. Afgelopen zondag hoorde directeur Bas Morsink van Sportaal dat ie open mocht. Maandagavond ontvangt hij de eerste groep zwemmers.

We hebben tien tot vijftien zwemmers uitgenodigd. We gaan met hen testen of we alles in goede banen kunnen leiden, want we hebben natuurlijk wel met de afstand tot elkaar te maken. Hoe doe je dat? , aldus Morsink.

In eerste instantie gaat alleen het instructiebad van het Aquadrome open. Dinsdag ontvangen de badmeesters de eerste lesgroep, woensdag worden er dat zes. We gaan het langzaam opbouwen. Niets overhaasten , zegt Morsink maandagmiddag in de live-uitzending 1TwenteVandaag van de lokale omroep 1Twente.

De opening van het zwembad is nogal een uitdaging voor de medewerkers van het zwembad. Een zwemonderwijzer mag zelf het water niet in. Dus hebben collega s geleerd hoe je vanaf de kant les moet geven.

Enschedeërs kunnen niet zomaar naar het zwembad om een baantje te trekken. Dat zit er voorlopig niet in. Kom vooral niet. Alleen als je wordt uitgenodigd , waarschuwt Morsink die enorm blij is dat het zwembad weer open gaat.
Foto: Ernst Bergboer
Foto-onderschrift: Bas Morsink is enorm blij dat zijn zwembad weer zwemmers kan verwelkomen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.