Enschede

VIDEO | Aquadrome is weer open, maar nog lang niet voor iedereen

Het zwembad is weer open. Afgelopen zondag hoorde directeur Bas Morsink van Sportaal dat ie open mocht. Maandagavond ontvangt hij de eerste groep zwemmers.

459411 HKEB8706
âWe hebben tien tot vijftien zwemmers uitgenodigd. We gaan met hen testen of we alles in goede banen kunnen leiden, want we hebben natuurlijk wel met de afstand tot elkaar te maken. Hoe doe je dat?â, aldus Morsink.

In eerste instantie gaat alleen het instructiebad van het Aquadrome open. Dinsdag ontvangen de badmeesters de eerste lesgroep, woensdag worden er dat zes. âWe gaan het langzaam opbouwen. Niets overhaastenâ, zegt Morsink maandagmiddag in de live-uitzending 1TwenteVandaag van de lokale omroep 1Twente.

De opening van het zwembad is nogal een uitdaging voor de medewerkers van het zwembad. âEen zwemonderwijzer mag zelf het water niet in. Dus hebben collegaâs geleerd hoe je vanaf de kant les moet geven.â

Enschedeërs kunnen niet zomaar naar het zwembad om een baantje te trekken. Dat zit er voorlopig niet in. âKom vooral niet. Alleen als je wordt uitgenodigdâ, waarschuwt Morsink die enorm blij is dat het zwembad weer open gaat.
Foto: Ernst Bergboer
Foto-onderschrift: Bas Morsink is enorm blij dat zijn zwembad weer zwemmers kan verwelkomen.
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.