Enschede

VIDEO | Dubbel gevoel tijdens 'eerste' schooldag

Acht weken zaten basisschoolleerlingen nu thuis. Niet alleen voor de leerkrachten was dat even wennen, maar ook juist voor de ouders. Maandag mochten de kinderen in Nederland eindelijk weer naar school. Ook bij de Enschedese basisschool De Regenboog gingen de deuren weer open.

459444 971113
Laura Ratering | 1Twente

Een beetje gespannen staan de ouders maandagochtend naast het schoolplein. âIk maak me ook eigenlijk wel zorgen. Je weet maar nooit hoe de verspreiding van het virus gaatâ, zegt een moeder. Achter de hekken moet ze wachten tot haar zoon binnen is. âIk werk zelf in de zorg. Ik weet nooit wat hij meeneemt en wat ik meeneem naar cliënten.â

Directrice Mariëlle Siebelt-Venneboer is druk bezig met het uitleggen van de situatie, gaat met ouders in gesprek en ontvangt de kinderen. "Het is natuurlijk even wennen voor iedereen", aldus Siebelt-Venneboer. âMaar het is allemaal prima verlopen.â Voor alle drie ingangen zien kinderen vakken op de grond. Hoer moeten ze zich âs ochtends verzamelen, Stipt om 8.30 uur gaan de deuren open en mag iedereen naar binnen.

Bekijk de reportage hieronder terug.

foto: Marieke Amelink, © 1Twente
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.