Enschede

Münsterland Giro afgelast; geen start in Enschede

De organisatie van de internationale wielerkoers Münsterland Giro heeft de wedstrijd van dit jaar afgelast. Enschede zou op 3 oktober de startlocatie van de 15e editie zijn.

459458 cycling 655565 1920
Ralph Blijlevens | Tubantia

De uitbraak van het coronavirus en de getroffen maatregelen raken ook de Münsterland Giro. Niet alleen gaat de wielerkoers met zoân 200 profrenners niet door, ook de zogeheten Jedermännrennen is afgelast. Die verschillende races voor toerfietsers en recreanten telt jaarlijks zoân 4500 deelnemers.

Dit jaar zou de wedstrijd starten in Enschede, om vervolgens voor Coesfeld en Borken koers te zetten naar de finishplaats Münster. Het afgelopen jaar stonden volgens de organisatie zoân 300.000 toeschouwers langs de kant van de weg. Onder de huidige omstandigheden een onwenselijke situatie, aldus de Münsterland Giro. Gekeken is wel naar verschillende scenarioâs, met bijvoorbeeld alleen een wedstrijd voor of de profrenners of de recreanten, maar dat was allemaal niet haalbaar.

Drukke kalenderBovendien werkt de onlangs opnieuw ingerichte internationale wielerkalender van de UCI ook in het nadeel van de Duitse organisatie. In de periode staan heel veel grotere wedstrijden op een voorlopige agenda, met onder meer de Ronde van Italië, de wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik en de BinckBankTour op en rondom 3 oktober.

Wielerfeest
Volgens burgemeester Onno van Veldhuizen waren de voorbereidingen voor een wielerfeest in Enschede al goed op weg. âDe beslissing om het evenement uit te stellen tot 2021 geeft hoop op wielerdag met duizenden bezoekers. Onder deze omstandigheden hebben we niets anders dan een extra jaar voorpretâ, aldus Van Veldhuizen in een persbericht van de Münsterland Giro.

De nieuwe datum in 2021 is al bekend: Opnieuw 3 oktober, de dag van de Duitse Eenheid.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. foto: Pixabay
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.