Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Münsterland Giro afgelast; geen start in Enschede

459458 cycling 655565 1920

De organisatie van de internationale wielerkoers Münsterland Giro heeft de wedstrijd van dit jaar afgelast. Enschede zou op 3 oktober de startlocatie van de 15e editie zijn.

Ralph Blijlevens | Tubantia

De uitbraak van het coronavirus en de getroffen maatregelen raken ook de Münsterland Giro. Niet alleen gaat de wielerkoers met zo n 200 profrenners niet door, ook de zogeheten Jedermännrennen is afgelast. Die verschillende races voor toerfietsers en recreanten telt jaarlijks zo n 4500 deelnemers.

Dit jaar zou de wedstrijd starten in Enschede, om vervolgens voor Coesfeld en Borken koers te zetten naar de finishplaats Münster. Het afgelopen jaar stonden volgens de organisatie zo n 300.000 toeschouwers langs de kant van de weg. Onder de huidige omstandigheden een onwenselijke situatie, aldus de Münsterland Giro. Gekeken is wel naar verschillende scenario s, met bijvoorbeeld alleen een wedstrijd voor of de profrenners of de recreanten, maar dat was allemaal niet haalbaar.

Drukke kalenderBovendien werkt de onlangs opnieuw ingerichte internationale wielerkalender van de UCI ook in het nadeel van de Duitse organisatie. In de periode staan heel veel grotere wedstrijden op een voorlopige agenda, met onder meer de Ronde van Italië, de wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik en de BinckBankTour op en rondom 3 oktober.

Wielerfeest
Volgens burgemeester Onno van Veldhuizen waren de voorbereidingen voor een wielerfeest in Enschede al goed op weg. De beslissing om het evenement uit te stellen tot 2021 geeft hoop op wielerdag met duizenden bezoekers. Onder deze omstandigheden hebben we niets anders dan een extra jaar voorpret , aldus Van Veldhuizen in een persbericht van de Münsterland Giro.

De nieuwe datum in 2021 is al bekend: Opnieuw 3 oktober, de dag van de Duitse Eenheid.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. foto: Pixabay
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.