Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

AUDIO | Clubwatcher FC Twente: €œZo komt de club niet verder €

459459 951379 1

Vorige week werd bekend dat trainer Gonzalo Garcia en zijn assistenten het veld moeten ruimen bij FC Twente. Hun aflopende contracten worden niet verlengd. Niet geheel een verrassing nadat Technisch directeur Ted van Leeuwen, die Garcia aanstelde als hoofdtrainer, eerder al werd ontslagen.

Marly Wilens | 1Twente

Het ontslag van Van Leeuwen kwam niet helemaal onverwachts voor Leon ten Voorde, clubwatcher bij TC Tubantia. Hij merkte dit seizoen strubbelingen tussen de Technisch directeur en Algemeen directeur Paul van der Kraan. Gaandeweg het seizoen werd het communiceren tussen die twee kopstukken steeds moeilijker en moeizamer. Je proefde dat één van de twee het veld zou gaan ruimen.

Verrast
Het moment waarop Van Leeuwen de boodschap kreeg, verbaast Ten Voorde wel. Midden in coronatijd en terwijl er een hele nieuwe selectie samengesteld moet worden. Ook Van Leeuwen zelf was volgens hem verrast. Hij dacht voor een evaluatie op het stadion te komen en hoorde daar dat ze niet verder willen met hem.

Vastomlijnd plan De clubwatcher vraagt zich af of de club een duidelijk plan heeft. Ik heb sterk het idee dat ze eerst van Van Leeuwen af wilden en daarna wel weer verder zouden zien . Hij heeft dan ook wat moeite met de procedure die de club volgt. Vind eerst een duidelijk vastomlijnd plan en ga dan op zoek naar mensen vanuit dat plan. Ik heb het idee dat nu eerst gezocht wordt naar een nieuwe Technisch directeur en van daaruit gaat men wel veel verder kijken. Zo komt club niet verder.

foto: Lars Smook, © 1Twente
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.