Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Meer dan honderd aanvragen om buiten te sporten in Enschede, gemeente €˜gigantisch druk €™

459498 running 4782721 1920

Bijna 120 aanvragen voor buitensportactiviteiten zijn er tot maandagmiddag al binnengekomen bij de gemeente. En het loopt nog steeds door.

Lilian ten Donkelaar | Tubantia

Alle verenigingen die ook maar iets kunnen verzinnen om in de buitenlucht te doen met de jeugdleden, dienen op dit moment verzoeken in voor allerlei activiteiten. Op de stoep, in het gras, op straat. Sinds het kabinet hier met allerlei randvoorwaarden groen licht voor heeft gegeven, zoekt iedereen de buitenlucht op.

Gigantisch drukDe gemeente moet per plan toestemming geven. Het loopt storm. We zijn gigantisch druk met het beoordelen van alle aanvragen , aldus een gemeentewoordvoerder. Maandagmiddag hadden we 115 verzoeken binnengekregen en het loopt gewoon door.

Toetsen aan de regels De meest uiteenlopende aanvragen worden gedaan, niet alleen van sportclubs, maar ook van bijvoorbeeld scoutingverenigingen. Allemaal hopen ze binnen de regels hun leden, die al weken thuis zitten, weer iets actiefs te kunnen bieden. Wat wij doen is alle toetsen aan de regels uit Den Haag , legt de gemeentewoordvoerder uit.

Aantal aanvragen afgewezen Op onze website staat het plan van aanpak met alle richtlijnen waar een activiteit aan moet voldoen. Als het daar niet aan voldoet, wijzen wij het af. Dat is inmiddels met vijf tot tien aanvragen gebeurd. Bijvoorbeeld als het toch een binnenactiviteit is, dan kan het gewoon niet. Sommige mensen gaan toch zoeken waar de grenzen liggen.

70 procent afgewezen?Geruchten dat 70 procent van alle aanvragen afgewezen zou zijn, kloppen volgens de woordvoerder niet. Er zijn veel twijfelgevallen die we niet meteen kunnen goedkeuren, maar dan gaan we in breder verband kijken of het toch te regelen is. We gaan bijvoorbeeld samen zoeken naar een geschikte locatie.

De voorschriften zijn soms ook niet goed gelezen. Je moet bijvoorbeeld binnen de vereniging twee corona-coördinatoren aanwijzen. Als dat er maar één is, moet er een tweede bij. En dan kunnen we het alsnog goedkeuren.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. foto: Pixabay
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.