Enschede

VIDEO | 'Anderhalvemetermaatschappij gaat voor concertzalen niet werken'

Concertzalen mogen per 1 juni weer open voor maximaal dertig mensen en vanaf 1 juli voor honderd man met inachtneming van de noodzakelijke maatregelen. Voor Poppodium Metropool betekent dat vanaf juli concerten met 30 tot maximaal 80 bezoekers. Die concerten komen er echter voorlopig niet, laat Metropooldirecteur Johan de Jong weten.

459527 919817
Franklin Veldhuis | 1Twente

"Honderd bezoekers kun je niet eens kwijt wanneer iedereen 1,5 meter afstand moet bewaren. De anderhalvemetermaatschappij gaat voor poppodia niet werken. Wél kunnen we vanaf 1 juni onze oefenruimtes, onze terrassen en onze muziekcafés weer openstellen. Zo brengen we langzamerhand de levendigheid weer een beetje terug in en om onze poppodia in Hengelo en Enschede."

Momenteel verzorgt Metropool met MetroTV al wel wekelijks een muzikale livestream op de eigen kanalen en die van 1Twente, die volgens De Jong goed wordt bekeken. "We zouden vanaf 1 juni ook bij de opnames van MetroTV wat publiek kunnen toelaten, zodat we langzaam in de nieuwe situatie kunnen groeien. Maar een volle zaal.. nee, dat zit er de komende tijd nog niet in."

Johan de Jong was dinsdagmiddag te gast bij 1Twente Vandaag. Het hele interview zie je hier.

foto: Reinier van Willigen, © 1Twente
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.