Verkeer
Stuur appje
Zoek

VIDEO | Vuurwerkramp-verslaggever Danny de Vries: 'Elke dag na 13 mei is een cadeautje'

459571 HKEB8806

Iedereen kent de beelden. Rook, een brandje, vuurwerk, rookwolken. Dan een knal. Even later een tweede knal, de allesverwoestende knal. Een van de eerste verslaggevers ter plaatse was Danny de Vries. Hij nam beelden op die de hele wereld overgingen.

Redactie | 1Twente

20 jaar terug was De Vries nog student. Zijn geld verdiende hij als freelance-verslaggever voor RTV Oost. Om 14:45 was hij klaar met zijn opname en hij ging weer naar huis. Een studentenhuis in hartje Enschede. Toen werd hij door een collega gebeld: In de wijk Roombeek is iets aan de hand. Ik zie vuurwerk omhoog gaan. De Vries stapte de auto in en reed naar Roombeek. Nietsvermoedend.

20 jaar later zegt hij zelf dat hij toen, op de dag zelf, helemaal niet wist wat er eigenlijk aan de hand was. Maar het is en blijft een zwakke plek , is de antwoord van De Vries op de vraag wat de beelden, zijn eigen beelden, nog steeds met hem doen. De verslaggever noemt bepaalde trigger-punten verhalen, situaties, gevoelens die hem ook nu nog emotioneel laten worden.

Voor hem zelf gaat het daarom ook niet zo zeer om een gebeurtenis zelf, maar om de impact die een gebeurtenis op een individu heeft. Maar hiervan moet je leren , aldus De Vries. En het leereffect betekent: Het leven is kort. Ga er bewust mee om . Elke dag na 13 mei is een cadeautje.

Bekijk het hele interview met Danny de Vries hieronder terug.

foto: Ernst Bergboer, © 1Twente

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.