Enschede
Video
Radio

Enschede conceptartist verkoopt wereldwijd digitale kunstwerken

In de wereld van de concept artists ontstaat een nieuwe hype. Er wordt namelijk artwork verkocht in de vorm van een 'non-fungible token' (NFT), een digitale afdruk. Dit is ook wat Enschedese concept artist Job Menting met zijn werk doet. Afgelopen week bracht hij, samen met zijn compagnon Rutger van de Steeg, iedere dag een digitaal kunstwerk op de markt. De prijs? Die varieert tusen de 0.4 (640 dollar) en 1.25 (2000 dollar) ethereum.

Ontstaan

Het verhaal begon toen Enschedeër Job Menting voor zijn opleiding op het ROC van Twente op stage ging naar Tokio, Japan. Hier liep hij stage bij een bedrijf waar hij voornamelijk conceptarts maakte. In die periode vulde hij zijn portfolio aan met futuristische conceptart. ‘’Ons idee was om Japan in een ander tijdperk te zetten’’, aldus Menting. Epoch is de naam van de serie die Job en Rutger de wereld in slingeren.

De wereld van de NFT werd twee weken geleden volledig op zijn kop gezet. Een Engelsman met de kunstenaarsnaam Beeple verkocht een collage van artworks voor 69 miljoen dollar. Job en Rutger proberen mee tge liften op deze hype door eigen artwork te verkopen. Elke dag een artwork en op zaterdag 27 maart kwam hun hele collectie online. ‘’Je kan het vergelijken met het verzamelen van Pokemonkaarten, het is echt een hype’’, zegt de Enschedeër.

Concept art tutorial 5
© Job Menting

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.