Hengelo
Politiek

Raadslid Leo Janssen hekelt 'politieke wildplakkers'

Onafhankelijk raadslid Leo Janssen heeft zijn beklag gedaan over 'de wildplakdrift' van politieke partijen in campagnetijd. Janssen zegt dat hij heeft geconstateerd dat in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op verschillende plekken in de stad pamfletten van onder meer de SP zijn opgeplakt op plaatsen waar dat niet is toegestaan.

20210330 113847 wildplakken posters SP leo janssen
Raadslid Janssen hekelt politieke wildplakkers, waaronder de SP © Leo Janssen

Lak aan de regels

"Overal in Hengelo kom je op plaatsen waar het niet hoort, opgeplakte posters tegen die voor omgevingsvervuiling en irritatie zorgen. Plaatsen als het oude postkantoor, transformatiehuisjes, diverse hekken en op plaatsen in de binnenstad."

Janssen heeft er geen goed woord voor over: "De gemeente Hengelo faciliteert de deelnemende partijen met grote borden om posters op te plakken en verdere spelregels hoe en waar de campagne in de openbare ruimte mag plaatsvinden. In de praktijk blijkt, en dat is niet de eerste keer, dat één partij, de SP, lak heeft aan de door de gemeente Hengelo vastgestelde regels."

Het onafhankelijke raadslid zegt het vreemd te vinden dat een coalitiepartij als de SP hiermee weg lijkt te komen en wil van het college weten of het bestuur van de SP is aangesproken op het wildplakken van de posters. Ook wil Janssen weten wie de schoonmaakkosten betaalt.

icon_main_quote_red_glyph

'We zijn zwaar onderbemenst bij Handhaving, dus hier gaan we zeker geen prioriteit opzetten'

Burgemeester Sander Schelberg

'Geen prioriteit'

Burgemeester Sander Schelberg, verantwoordelijk voor de openbare orde, laat weten dat er bij handhaving geen klachten zijn binnengekomen. Wel heeft hij zelf 'wilde posters' gezien: "Ik heb gezien dat Forum voor Democratie en ook de SP hebben wildgeplakt. Ik hoop dat zij die posters onmiddellijk weghalen."

Schelberg zegt dat de gemeente duidelijk heeft aangegeven waar er geplakt mag worden tijdens de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen. Op de vraag van Janssen of de gemeente actie onderneemt, liet Schelberg weten dat niet te zullen doen. "Het gaat heel vaak om elektriciteitshuisjes of objecten die niet van de gemeente zijn. Er wordt wildgeplakt, dat klopt en dat is slordig, maar we zijn in coronatijd zwaar onderbemenst bij Handhaving, dus hier gaan we zeker geen prioriteit opzetten."


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.