Twente
Aankondiging
Radio
Video

Henny Thijssen het theater in: “Het wordt een lach en een traan”

Henny Thijssen schreef zijn leven lang liedjes voor de allergrootsten. Zelf bleef hij onder de radar, tot vorig jaar. Toen won hij The Voice Senior. Binnenkort gaat hij rondtrekken door de theaters, samen met zijn muzikale compagnon Maarten de Groot.

Toeren

De show wordt geregisseerd en geproduceerd door het Wilminktheater. Thijssen en De Groot gaan het hele land door. Tijdens de voorstelling worden verschillende nummers ten gehore gebracht. Zowel eigen nummers van Thijssen, als covers.

Diepgang

De Groot: “Ik verwacht veel diepgang in de show. Henny baseert zijn teksten op levensverhalen van anderen. Die verhalen komen terug. Er zitten ook heel veel ‘zigeunerachtige’ liedjes in de voorstelling. Het wordt een lach en een traan.” Henny Thijssen voegt daaraan toe dat het gevoel van vrijheid van zigeuners hem raakt in liedjes: “Het anders denken en het anders voelen. Het gaat dieper dan alleen maar om het kampvuur heen dansen. Hoe zigeuners dingen voelen en meemaken, dat bevalt me heel erg.”

icon_main_quote_red_glyph

"Ik verwacht veel diepgang in de show. Henny baseert zijn teksten op levensverhalen van anderen. Die verhalen komen terug."

Maarten de Groot, muzikale compagnon van Henny Thijssen

De voorstelling

Tussen de liedjes door zal Thijssen meer vertellen over het ontstaan van de nummers. Over hoe hij André Hazes ontmoette en waarom hij is gaan zingen, bijvoorbeeld. In grote lijnen staat op papier hoe de show eruitziet en wat er gezegd wordt. Een heel script leert Henny echter niet uit zijn hoofd.

Begin juli wil het duo een show af hebben, die in het najaar gespeeld kan worden als de coronaomstandigheden het toelaten. “We blijven optimistisch!” aldus Henny.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.