Verkeer
Stuur appje
Zoek

Kees Schafrat: 'Finally is ook een eerbetoon aan Jeroen van Merwijk'

Kees schafrat broekhuis
Hij staat bekend om zijn liefde voor literatuur en als directeur van boekhandel Broekhuis, maar Kees Schafrat is ook fervent zanger. Met z'n band The Secret Combination komt hij nu met nieuw werk.
Beeld: 1Twente

Hij staat bekend om zijn liefde voor literatuur en als directeur van boekhandel Broekhuis, maar Kees Schafrat is ook fervent zanger. Onder de naam Jeff Mitchell zingt de boekhandelaar in de band The Secret Combination. Al twintig jaar timmert de band aan de weg, maar nu is er voor het eerst sinds lange tijd nieuw werk, genaamd Finally. Schafrat was onlangs te gast in het 1Twente-radioprogramma Goedemorgen Hengelo.

Jeroen van Merwijk

Ondanks wat de naam doet suggereren, is de plaat geen slotstuk: "Wij zien het, om maar even in literaire termen te blijven, niet als een punt, maar als een puntkomma", zegt Schafrat.

De cover van het album is ontworpen door de onlangs overleden cabaretier Jeroen van Merwijk. "In het begin van het jaar heb ik hem gevraagd. Ondanks de ziekte die hij had, was dit een welkome opdracht was. Hij ging bezig en kwam uiteindelijk met tien enorme illustraties aan. Dat was zo mooi dat we ze allemaal hebben gebruikt. Het is een kunstwerk geworden, een eerbetoon aan Jeroen."

Hieronder het gesprek dat Schafrat had met Goedemorgen Hengelo.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.