Corona in Twente

Enschedese ondernemer in de bres voor getroffen collega's: "Twentse economie in stand houden"

Stefan Jacobs uit Enschede gaat zich inzetten voor Twentse ondernemers die financieel geraakt worden door de coronacrisis. Met het lopen van een hele marathon hoopt hij genoeg geld binnen te halen om vijf tot twintig ondernemers te helpen. De teller staat momenteel op ruim tweeduizend euro, maar hij hoopt dat dat bedrag de komende weken nog oploopt: "het zou heel gaaf zijn als wij tienduizend euro bij elkaar kunnen sprokkelen."

Hele marathon

Met dat bedrag hoopt hij vijf tot twintig Twentse ondernemers te helpen die zijn getroffen door de coronacrisis en net buiten de subsidies vallen. Want Stefan, zelf ondernemer, ziet steeds meer collega-ondernemers worstelen nu de crisis maar voortduurt. Ook in zijn eigen klantenbestand ziet hij dat mensen het zwaar hebben. "Het is behoorlijk frustrerend, helemaal als ondernemer. Ik wil echt wat voor ze doen."

Stefan voegt nu de daad bij het woord en wel door een hele marathon te gaan lopen dus. Collega-ondernemer Aron Schilder heeft zich bij hem aangesloten. De heren stellen zichzelf met deze actie behoorlijk op de proef. Want ze mogen dan weliswaar allebei wel wat aan hardlopen doen, een hele marathon is toch andere koek. Ze moeten nog flink aan de bak om op 25 april tweeënveertig kilometer te kunnen lopen. Al is Stefan iets verder dan zijn 'hardloopbuddy'. "Ik heb vorige week woensdag met pijn en moeite vijfentwintig kilometer gelopen. Daar moet dus nog zeventien kilometer bij op. Aron heeft vorige week vijftien kilometer gelopen en moet dus ook nog aan de bak. Ik moet zeggen dat ik het wel onderschat heb, maar we gaan dit gewoon doen."

icon_main_quote_red_glyph

Het is behoorlijk frustrerend, helemaal als ondernemer. Ik wil echt wat voor ze doen.

Stefan Jacobs

Tienduizend euro

Ze hopen dat zo veel mogelijk mensen hen willen sponsoren voor deze beproeving. Op dit moment staat er ruim tweeduizend euro op de teller, op een donatie site die voor de actie is opgetuigd. Maar Stefan hoopt nog veel meer op te kunnen halen. "Het zou heel gaaf zijn als wij tienduizend euro bij elkaar kunnen sprokkelen. Ik zou het mooi vinden om elke ondernemer rond de 500 tot 1000 euro te kunnen geven."

Hoeveel ondernemers hij straks daadwerkelijk kan gaan helpen, ligt dus aan het eindbedrag dat opgehaald wordt. Hij heeft in ieder geval al vier ondernemers gevonden die financiële ondersteuning goed kunnen gebruiken, maar wil er graag nog meer helpen. Hij roept daarom ondernemers die gevestigd zijn in Twente en niet meer dan vijftienduizend euro winst in het jaar 2020 genereren, op om zich te melden. Zij kunnen een mail sturen naar s.jacobs@digitale-boekhouders.nl

Twentse economie

Dat hij zich specifiek op Twentse ondernemers richt, is niet voor niks. Stefan heeft als motto de Twentse economie in stand te houden. Zo vindt hij dat de ondernemers die juist heel goed boeren in deze tijd de ondernemers die op het randje van een faillissement staan, moeten ondersteunen. Als zij nu geholpen worden, kunnen ze wanneer het economisch beter gaat, andersom ook weer geld uitgeven aan de ondernemers die het nu goed doen. "Dat is eigenlijk mijn gedachtegang. We moeten de economie in stand houden."

Stefan Jacobs Coen Krukkert
© Coen Krukkert

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.