FC Twente wint achter gesloten deuren met ruime cijfers van PEC

FC Twente heeft donderdagmiddag in een besloten oefenwedstrijd met ruime cijfers gewonnen van PEC Zwolle. Het werd 0-5 door doelpunten van Bosch, Danilo (2x) en Van Leeuwen (2x).

Bovenliggende partij

Bij FC Twente behoorlijk wat basisspelers aan de aftrap, waar bij tegenstander PEC vooral wisselspelers hun opwachting maakten. Al na elf minuten opende Jesse Bosch met een afstandsschot de score, waarna Danilo er na een half uur spelen 0-2 van maakte. FC Twente was in die eerste helft duidelijk de bovenliggende partij en kreeg ook mogelijkheden de score verder op te voeren.

Da Silva

In de tweede helft ook bij FC Twente veel wisselspelers aan de aftrap. Waaronder Carlos Tomas Da Silva van Onder 21. De geboren Enschedeër speelde in de jeugd al bij FC Twente en keerde in de zomer na zeven jaar PEC Zwolle terug. Hij traint sinds een aantal weken mee bij het eerste. Mede door de zware blessure van Julio Pleguezuelo kan trainer Ron Jans wel een extra centrale verdediger gebruiken op de trainingen.

FC Twente bleef na rust de bovenliggende partij en bouwde de score verder uit. Na een uur spelen zorgde Thijs van Leeuwen op aangeven van Danilo voor 0-3. Mooi voor de Braziliaan, die sowieso een belangrijk aandeel had in de overwinning met twee doelpunten. Ook Van Leeuwen was twee keer trefzeker: hij tekende twintig minuten voor tijd voor 0-4. Het slotakkoord was voor Danilo, met ook zijn tweede van de middag dus.

Opstelling 1e helft: De Lange, Smal, Dumic, Pierie, Markelo, Ilic, Bosch, Roemeratoe, Menig, Danilo, Narsingh

Opstelling 2e helft: De Lange, Smal, Staring, Da Silva, Markelo, Bruns (70' Oosterwolde), Ilic, Rots, Van Leeuwen, Danilo, Abass