Hengelo

Achthonderd Hengelose huishoudens krijgen gratis bespaarbox

Achthonderd Hengelose huishoudens krijgen eind deze maand een gratis bespaarbox thuisbezorgd. In dit pakket zitten zeven producten die direct energie besparen, zoals een led-lamp, tochtstrip, brievenbusborstel, radiatorfolie, deurdranger, energiemeter en stekkerdoos.

Inpakken bespaarboxen SWB liggend
Een medewerkster van de SWB is druk bezig met het inpakken van de bespaarbox. Die wordt thuisbezorgd bij zo'n 800 Hengelose huishoudens. © SWB

Hengelo Panel

De bespaarbox wordt bezorgd bij woningeigenaren die een aantal maanden geleden aan het Hengelo Panel meededen. Zij vulden een vragenlijst over duurzaamheid in en konden daarnaast een gratis bespaarbox aanvragen. Het pakket is samengesteld door de SWB door medewerkers van de afdeling Assembleren & Verpakken.

Kleine maatregelen

De gemeente Hengelo zet dit jaar stevig in op duurzaamheid. "Bij veel huizen is het vaak vrij eenvoudig om energie en geld te besparen. Kleine maatregelen bieden al snel voordelen. De beste energiebesparing is voorkomen dat je energie gebruikt. Isoleren en besparen kan iedereen. Het heeft in vrijwel elk huis effect. Daarom heeft de gemeente een bespaarbox samengesteld om de inwoners te stimuleren om met hun energieverbruik aan de slag te gaan," aldus de gemeente.

Poen voor groen

Het is niet onbekend of andere inwoners de bespaarbox ook nog kunnen aanvragen. Belangstellenden voor energiebesparende producten kunnen wel nog steeds meedoen aan de Poen-voor-Groen-regeling.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.