Enschede

Gevangenis voorkomt moordaanslag op verdachte viervoudige moord Enschede

Medewerkers van gevangenis De Karelskamp in Almelo hebben een moordaanslag verijdeld op Camil A., een van de hoofdverdachten van de viervoudige moord in Enschede. A. en de aanslagpleger zijn beide overgeplaatst naar een gevangenis elders in het land.

Schermafbeelding 2021 03 22 om 19 07 45
Het pand in Enschede waar de viervoudige moord werd gepleegd © 1Twente

Dat meldt RTV Oost op basis van bronnen rond het onderzoek.

Camil A. en zijn twee zoons werden in november veroordeeld tot levenslang, voor het plegen van vier moorden in een bedrijfspand aan de Van Leeuwenhoekstraat in Enschede. Het hoger beroep in de spraakmakende zaak loopt nog.

Zelf alarm geslagen

Volgens de omroep sloeg A. zelf alarm bij het gevangenispersoneel. Toen bleek dat er concrete plannen waren voor een aanslag, werd de verdachte opgesloten in een isoleercel en overgeplaatst naar Vught. A. zou zijn overgeplaatst naar een gevangenis in Arnhem.

Volgens bronnen van de omroep was de aanslag bedoeld als vergelding voor de 'kwartetmoord'. Het gezin kreeg al vaker te maken met bedreigingen.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.