Twente
Enschede
Video

Studentengrap wordt duur geintje: Huize 't Pott onder de roze verf

Een onaangename verrassing voor de bewoners van Huize 't Pott in Enschede, één van de bekendste studentenhuizen van de stad. De monumentale villa bleek maandagochtend roze te zijn geverfd. De bewoners vermoeden een uit de hand gelopen grap van een andere studentenclub.

Duur grapje

'Huisdirecteur' Merijn de Ruiter schetst hoe de bewoners maandagochtend om 07.00 uur wakker werden gebeld. "Toen we buiten kwamen, zagen we tot onze grote verbazing dat het huis roze was. We wisten meteen wel wie het gedaan had." Merijn en zijn medebewoners togen onmiddellijk naar de Oldenzaalsestraat, waar een andere studentenvereniging huist. "Bij aankomst zagen we de verfrollen en bakken nog liggen, dus het was niet zo moeilijk om te weten dat zij het waren." Hoewel hij de naam van de bewuste vereniging niet noemt, weet Tubantia te melden dat het om OD308 zou gaan.

De verenigingen halen vaker geintjes bij elkaar uit, al wordt die van vannacht waarschijnlijk een heel duur grapje. De roze verf wil er namelijk niet meer af. Er is vingerverf gebruikt met het idee dat dat er makkelijk af te spoelen zou zijn met water. Maar een half jaar geleden werd het monumentale pand van een coating voorzien ter isolatie. En die laag heeft er nu voor gezorgd dat de verf is gaan hechten. Het gebouw kleurt dus nog altijd roze en dat zal ook nog even zo blijven, legt Merijn uit. "We waren begonnen met schoonmaken, maar wachten nu eerst het oordeel af van het bedrijf dat de isolatielaag heeft aangebracht. We willen het niet verder beschadigen."

Aardig prijskaartje

Dan wordt ook gekeken wat er moet gebeuren om de schade te herstellen en Huize 't Pott weer wit te kleuren. De huisdirecteur verwacht dat daar een aardig prijskaartje aan hangt. Een factuur die rechtstreeks wordt doorgestuurd naar de Oldenzaalsetraat: "dat gaan we niet zelf betalen."

Al met al vat hij de actie wel sportief op. "Een grap is leuk. Wij halen ook vaak geintjes uit en dan moet je niet zielig doen als je het een keer terugkrijgt en dat dat verkeerd gaat. En het is bij hen misgegaan," doelt hij op de miscalculatie van de verf die bleef hechten. "Jammer dat ze het zo wilden doen. Nu moeten wij eens goed denken hoe we ze weer terug kunnen pakken."


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.