Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Rijdende badkamer on tour langs tachtig basisscholen

Jeroen Hatenboer2
Jeroen Hatenboer was te gast in het radio-programma Weekend Enschede
Beeld: Weekend Enschede

Na de zomer gaat de Rijdende Badkamer on tour langs alle schoolpleinen van Enschede. Als alle 80 basisscholen zich opgeven, ondervinden 13.000 kinderen aan den lijve hoe ze met water en energieverbruik om kunnen gaan. Basisschool Schateiland in De Esmarke heeft de primeur: woensdag krijgen de kinderen van de groepen 7 en 8 gelegenheid om de Rijdende Badkamer uit te proberen.

In Weekend Enschede van 1Twente vertelt projectleider Jeroen Hatenboer over het energieproject voor kinderen. “Kinderen zijn de beste ambassadeurs. Die Rijdende Badkamer gaat over het reduceren van water- en energieverbruik. Ze kunnen op het schoolplein aan de slag met een interactief programma, met emmers water en fietsen waardoor ze kunnen zien hoeveel energie er nodig is voor het douchen met warm water.”

“We hopen dat iedereen een minuut per dag minder gaan douchen. Dat helpt echt.”

Douchetimer

De mobiele badkamer is gemaakt door leerlingen van het Techniekhuis Twente en twee bedrijven. De kosten werden betaald uit de Regeling Reductie Energieverbruik. De deelnemende kinderen krijgen allemaal een douchetimer mee naar huis. “We hopen dat iedereen een minuut per dag minder gaan douchen. Dat helpt echt”, aldus Hatenboer.

Lesprogramma

Buiten de Rijdende Badkamer is er ook een lesprogramma voor in de klas voor de hele schoolbevolking. Daarbij hoort ook een energiemonitor om het energieverbruik op school nauwkeurig in de gaten te houden en zonodig maatregelen te nemen. Opgave voor deelname: [email protected]

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.