Hengelo
Cultuur
Video
Radio

Podium in binnenstad met aanzuigende werking op lokale verenigingen

In de zomermaanden wordt op het vernieuwde evenementenplein negen donderdagavonden muziek geprogrammeerd door Metropool. Omdat het podium er toch staat, roept het poppodium verenigingen op met ideeën te komen voor invulling van de vrijdagen en zaterdagen. Namens Metropool was Guido de Jongh maandag 15 maart te gast bij 1Twente Vandaag om de plannen toe te lichten.

'Geen Nacht van Hengelo dus...'

“Toen voor ons duidelijk werd dat de Nacht van Hengelo dit jaar net als vorig jaar niet door kon gaan, zijn we aan de slag gegaan met een alternatief”, aldus de manager programma & marketing van het Twentse poppodium. Hengelo Promotie, gemeente Hengelo en Stichting Centrummanagement waren enthousiast en nu gaat De Jongh aan de slag met de invulling.

Drukke nazomer

De Jongh: “Nu er wat meer perspectief komt, ziet het er naar uit dat we een drukke nazomer krijgen. Veel organisatoren hebben hun evenement al naar september verplaatst. Wij willen echter een hele zomer lang, op een veilige manier, optimaal vermaak in de binnenstad bieden.” Hierbij wordt voorlopig nog steeds de 1,5 meter-afstandsregel als basis genomen. "Denk aan een ruim opgezet terras op het plein, waar mensen op een veilig afstand van elkaar van het programma kunnen genieten."

icon_main_quote_red_glyph

"Veel organisatoren hebben hun evenement al naar september verplaatst. Wij willen echter een hele zomer lang, op een veilige manier, optimaal vermaak in de binnenstad bieden."

Guido de Jongh

Ook grote namen

De bedoeling is dat vanaf juli elke donderdag, negen weken lang, er een mooi popprogramma staat met opkomend talent en een paar grote namen. Daarnaast stelt Metropool het podium en de techniek graag beschikbaar voor andere initiatieven op de vrijdag en zaterdag. De Jongh: "Zo kunnen organisatoren die vanwege corona hun evenement dit jaar wederom hebben moeten annuleren gebruik maken van het podium. Maar ook nieuwe initiatieven kunnen worden aangemeld. Van muziek tot theater en dans. Dit alles met het doel om Hengelo en de regio een welverdiende zomer met veel cultureel vermaak te bieden."

icon_main_info_white_glyph

Aanmelden

Hengelo Promotie coördineert deze programmering, dus heb je als organisator interesse om een vrijdag of zaterdag in te vullen, houd dan de Facebookpagina van uitinhengelo.nl in de gaten.

Geld

Dat Metropool al een jaar lang nauwelijks inkomsten uit optredens genereert, maar wel met de vaste lasten zit, hoeft dit feestje niet in de weg te zitten, zegt De Jongh: "Het geld voor de Nacht van Hengelo zit in een ander potje. Daarvan kunnen we straks deze kosten betalen."


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.