Enschede

Zorgen bij raadslid Enschede over vervuilde grond achter Miro

Het raadslid Erwin Versteeg neemt geen genoegen met de uitleg van het college over de grond achter het Miroterrein in Enschede. Die is aangekocht om er het gemeentelijk onderhoudsbedrijf te vestigen.

461389 950689
Teun Staal | Tubantia

Het perceel aan de Noordeschmarkerrondweg dat door Onderhoud Enschede BV is aangekocht, is vervuild, zo blijkt uit de antwoorden op eerdere vragen van raadslid Erwin Versteeg. Om de aankoop door onderhoudsbedrijf via een lening mogelijk te maken heeft de gemeente een garantstelling van 5,1 miljoen afgegeven.

Risico
âDat is een fors financieel risico, dus wil ik wel weten over hoe het met de vervuiling van de grond en het bodemrapport zitâ, zegt Versteeg. Het college erkent dat de grond door de bedrijfsactiviteiten in het verleden vervuild is, maar dat zou geen problemen opleveren voor het toekomstig gebruik door het onderhoudsbedrijf.

Volgens de gemeente is geen sprake van een financieel risico. De grond heeft als onderpand namelijk voldoende waarde. Onderhoud Enschede is goed in staat de verplichtingen rond rente en aflossing na te komen, stelt de gemeente.

Meer vestigingenOnderhoud Enschede is het sinds begin 2016 verzelfstandigde bedrijf dat het onderhoud van de openbare ruimte in de stad verzorgt. De gemeente is de enige aandeelhouder. Het onderhoudsbedrijf is nu nog gevestigd in de voormalige brandweerkazerne en in diverse servicecentra in Enschede, maar vestigt zich nu dus op één centrale plek.

AfgestotenDe afzonderlijke panden waar Onderhoud Enschede is gevestigd worden afgestoten. Dat moet bijvoorbeeld de herontwikkeling van de brandweerkazerne mogelijk maken. Het pand maakt deel uit van het project Centrumkwadraat.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Annina Romita
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.