Hengelo

Hengelose ondernemer Jeffrey Scholten donderdag in Dragons Den

De Hengelose ondernemer Jeffrey Scholten, eigenaar van Kidzstore en HappyBear Diapers, is donderdag 18 maart om 21.30 uur te zien in het programma Dragons’ Den op NPO1. In dit televisieprogramma krijgen startende ondernemers de kans om hun ideeën te pitchen bij vijf van de succesvolste zakenmensen van ons land. Vrijdag is hij bij 1Twente Vandaag om te vertellen of het gelukt is 250.000 euro los te peuteren...

DSC04643
De Hengelose ondernemer Jeffrey Scholten, eigenaar van Kidzstore en HappyBear Diapers, is donderdag 18 maart om 21.30 uur te zien in het programma Dragons’ Den op NPO1. © Jeffrey Scholten

'Wasbare luiers zijn niet zo ouderwets'

De investering is bedoeld om het eigen merk HappyBear Diapers op de kaart te zetten en een serieuze concurrent te worden van de wegwerpluiers. De oprichters willen laten zien dat wasbare luiers helemaal niet meer zo ouderwets en vies zijn zoals veel mensen denken. "Daar zullen wij veel grotere marketingcampagnes voor moeten opzetten", aldus Scholten.

250.000 euro nodig

Scholten: “Op dit moment worden onze producten vooral verkocht aan consumenten in heel Europa, maar de afgelopen maanden zijn wij al regelmatig benaderd door verschillende retailers die graag HappyBear in hun assortiment willen opnemen. Tot op heden hebben wij dit moeten afhouden, omdat wij de productie nog niet aankonden. Het is de bedoeling dat de producten van HappyBear Diapers straks bij meerdere retailers in heel Europa in het schap komt te liggen. Om dit te realiseren zullen wij de productie moeten opschalen. Daarnaast zijn wij ook bezig om de productie te verplaatsen naar Nederland, waarbij wij zoveel mogelijk samenwerken met lokale partners.”

icon_main_info_white_glyph

In de prijzen

De afgelopen jaren is de onderneming van Jeffrey Scholten en mede-oprichter Ramon van Groesen al meerdere keren genomineerd voor diverse awards, zoals de KvK Innovatie Award en de Startersprijs Midden Twente.

Nikki Plessen en Michel Perridon

Om deze groeiplannen te realiseren is een extra investering nodig. Scholten: "Wij vragen een investering van 250.000 euro aan investeerders Nikkie Plessen, Michel Perridon, Pieter Schoen, Won Yip en Shawn Harris."

Kan Jeffrey een van de Dragons overtuigen om te investeren in HappyBear? Je ziet het donderdagavond 18 maart op NPO1.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.