Enschede
Video

Creatief op zoek naar een koopwoning: twee koppels uit Enschede vonden hun droomhuis

Het wordt voor starters steeds moeilijker om een koophuis te vinden. De afgelopen weken gingen twee Enschedese koppels op creatieve wijze op zoek. Myron en Laura gooiden zo'n duizend briefjes door de brievenbus in hun favoriete woonwijken. Jasper en Eva riepen een website in het leven. Deze originele zoektochten hebben goed uitgepakt: beide stellen vonden hun droomhuis!

Online campagne

“Als je op Funda kijkt, ben je eigenlijk al te laat”, zei Eva een week geleden in onze uitzending. Daarom lanceerde ze samen met haar vriend Jasper de website dehuizenjacht.nl, om hun droomhuis te vinden. De actie werd snel opgepikt door verschillende regionale en landelijke media en hiermee is het balletje snel gaan rollen. Het stel ontving veel berichten en tips.

Hectische week

Na de media-aandacht ontving het stel de gouden tip. Binnen een week bezichtigden Jasper en Eva het huis, brachten ze een bod uit en tekenden ze hun koopcontract. “Het is heel snel gegaan, maar we zijn ontzettend blij. We hebben direct de champagne losgetrokken!” Het huis stond nog in de stille verkoop, waardoor het koppel er op tijd bij was. Wat ze met hun website gaan doen, weten ze nog niet. Veel starters lopen tegen hetzelfde probleem aan, dus wellicht verkopen Jasper en Eva het concept zodat in de toekomst andere starters geholpen kunnen worden.

icon_main_quote_red_glyph

"Het is heel snel gegaan, maar we zijn ontzettend blij. We hebben direct de champagne losgetrokken!"

Eva Spijker

Duizend briefjes voor één droomhuis

Ook Myron en Laura waren al maandenlang op zoek naar een huis, zonder resultaat. Zij deden daarom bij duizend huizen een briefje door de brievenbus, met de tekst: “Wat woont u in een leuk huis! Wij zijn Myron en Laura en zijn op zoek naar ons eerste koophuis. Mocht u willen verkopen of weet u iemand die dat van plan is, dan komen wij graag in contact.”

Veel reacties

Deze briefjes hebben ze rondgebracht in de wijken Stroinkslanden en Hogeland. In die wijken wilde het stel graag een huis. Myron: “Dit leverde veel leuke reacties op. De actie werd goed ontvangen door bewoners. Veel mensen zeiden alleen dat ze nu nog geen verhuisplannen hadden, maar dat wij de eerste waren die het hoorden als ze in de toekomst toch hun huis verkopen.” Ook kwamen er veel tips van mensen die iemand kenden met een huis in de verkoop. Naast huizen in Stroinkslanden en Hogeland, bezichtigde het stel daarom huizen in heel Enschede. De actie verspreidde zich als een olievlek.

Perfecte timing

Na een tijdje namen twee ontvangers van het briefje contact op met Myron en Laura. Deze bewoners dachten erover hun huis te verkopen en hadden al een andere woning gekocht. Ze wilden net beginnen aan het verkoopproces, toen zij het briefje ontvingen. “Een perfecte timing,” noemt Myron het. “We waren er als eerst bij en konden de verkoop snel rondkrijgen.”

Twee droomhuizen

Zowel Myron en Laura als Jasper en Eva zijn blij met hun nieuwe huis. Myron en Laura waren op zoek naar een eengezinswoning met een badkamer op de bovenverdieping in de wijken Stroinkslanden of Hogeland, en hun nieuwe huis voldoet hier precies aan. Ook Jasper en Eva hebben hun droomhuis gevonden: deze staat in één van hun favoriete wijken en voldoet helemaal aan hun wensen.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.