Enschede
Video

Theatergroepen A Muse en NEST winnen cultuur ‘challenge’

Muziektheatergroep A Muse en theatergroep NEST zijn de winnaars van de wedstrijd die cultuurcoach Jacintha Blom uitschreef voor de culturele verenigingen van Enschede. De prijs voor A Muse bestaat uit een reportage gemaakt door 1Twente over de groep die wordt uitgezonden in 1Twente Vandaag. De andere winnaar NEST mag een optreden verzorgen in theater Concordia.

Prijswinnaars

De afgelopen maand zijn Enschedese amateur cultuurverenigingen aan de slag gegaan met de wedstrijd Februari Muziekmaand. Ze maakten liedjes, filmpjes, foto’s en deden op die manier mee aan de uitdagende thema’s die cultuurcoach Jacintha Blom bedacht. In 1Twente Vandaag maakten de cultuurcoach en Ellen Peters van Concordia de prijswinnaars bekend.

Blij

“Ik werd blij van de filmpjes, de deelnemende cultuurclubs zagen in deze wedstrijd aanleiding om samen weer iets met elkaar te doen. Wat mij betreft hadden meer verenigingen mogen deelnemen. Ik denk ook niet dat dit de laatste keer is. Misschien gaan we dit wel jaarlijks doen”, vindt Jacintha Blom.

Theater Concordia

Ellen Peters van Concordia nodigde theatergroep NEST uit om een voorstelling te houden in Theater Concordia. “De inzendingen van de prijswinnaars werden steeds beter. Je ziet dat deze jonge mensen van de theaterwereld met hun nieuwe ideeën in staat zijn in deze tijd theater te maken.”


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.