Enschede
Video
Radio

Internationale award voor Ayfer Koç

Ayfer Koç, fractievoorzitter voor het CDA in de Enschedese gemeenteraad, krijgt een onderscheiding voor betoond vrouwelijk leiderschap. Het gaat om een award die jaarlijks wordt uitgereikt door het Women Economic Forum aan vrouwen die als voorbeeld en inspiratie gelden voor seksegenoten in de hele wereld.

De formele uitreiking van de onderscheiding - de Women of the Decade in Public Life & Leadership - vindt maandag aanstaande plaats, dan is het Internationale Vrouwendag. Behalve Koç wordt ook de Cypriotische minister van Energie, Handel en Industrie gelauwerd.

Motivering volgt maandag

Koç toonde zich in 1Twente Vandaag nog steeds wat beduusd van het bericht over haar nominatie dat haar vorige week bereikte. Waarom deze eer haar te beurt valt, weet ze zelf ook niet precies. “Ik ben voorgedragen; door wie weet ik niet. De motivering hoor ik maandag pas.” De Enschedese politica is fractievoorzitter van haar partij en werd in 2018 lijsttrekker. In datzelfde jaar stond zij in de toptien van de verkiezing voor Beste raadslid van Nederland.

Op maandag verzorgt de Enschedese de openingsspeech van de Internationale Vrouwendag. In dit geval gaat het om het Europese event rondom deze dag.

Ayfer Koç Ernst Bergboer
Ayfer Koç: "Ik ben voorgedragen. Maar door wie, weet ik niet." © Ernst Bergboer

Naast haar politieke loopbaan runt Koç een adviesbureau. Ze studeerde Bestuurskunde aan de Universiteit van Twente en werkte bijna tien jaar bij de gemeente Enschede.

icon_main_quote_red_glyph

Deze Award wordt selectief uitgereikt aan vrouwen (en mannen) die zich uitzonderlijk inzetten voor een positieve verandering in de samenleving (sociaal, politiek, economisch). De award wordt gegeven aan mensen die een belangrijke inspiratiebron zijn voor anderen en door hun toewijding en vastberadendheid hebben bijgedragen aan het verbeteren van het perspectief voor vrouwen in de wereld.

Women Economic Forum

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.