Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Twente

Bökkers gaat tóch door, maar in een nieuw jasje

Bokkers bij 1 Twente Vandaag
Hendrik Jan Bökkers in een uitzending van 1 Twente Vandaag
Beeld: 1Twente

De boerenrockband Bökkers gaat met nieuwe bandleden de toekomst in. Hoewel in maart 2020 de opheffing van de band bekend werd gemaakt, besluit frontman Hendrik Jan Bökkers nu toch door te gaan. Hij hoopt dat hij met zijn nieuwe formatie in de zomer alweer op festivals kan optreden.

Bökkers heeft nieuwe bandleden gevonden waarmee hij de rockband nieuw leven inblaast. En dat terwijl hij op 6 maart vorig jaar besloot de band op te heffen. Er werd een afscheidstournee aangekondigd die uiteindelijk vanwege corona niet doorging. In de gedwongen pauze ging hij toch op zoek naar nieuwe musici. Met succes: hij vond er vier.

Alleen Bökkers is van de oude band nog over. Naast hem bestaat de nieuwe muziekgroep uit een nieuwe bassist, drummer, gitarist en toetsenist. Drie van de vier nieuwe musici kende hij al, de drummer vond Bökkers door clips op Facebook. “Ze zijn te gek”, stelt Bökkers in 1Twente Vandaag.

Op dit moment kan de band vanwege de coronacrisis zich nog steeds niet presenteren aan het publiek. Maar Bökkers is optimistisch voor de aankomende zomer: “Veel festivals worden verplaatst. Het zou gek zijn, als we in augustus of september niet mogen beginnen”.

Op die festivals speelt Bökkers de vertrouwde muziek met een andere sound. Dat komt deels door de nieuwe toetsenist, maar ook omdat Bökkers niet wil dat de oude band wordt gekopieerd

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.